A József Attila Színház Stúdió színpadán 2022. október 7-től látható Márai Sándor Kaland című műve. Ez a kaland nem hétköznapi értelemben vett kaland, ahogy általában gondolná az ember. Mindenkinek volt, van, lesz „kalandja” a boldogságban, a boldogsággal.

A boldogság az az életérzés, ami nehezen vagy nem megtartható. Aki szerencsés, több ilyen pillanatot élhet át. A sok-sok boldog pillanat olyan, mint egy kaland.

Kiss Csaba rendezésében szinte érintésnyire vannak a nézőktől a színművészek. A rendező úgy nyilatkozott: ,,Ez a darab egy krimi, mert folyamatosan olyan dolgok derülnek ki, melyek megváltoztatják az egész történethez való viszonyunkat. Fordulatokkal teli, újabb szempontok látnak napvilágot, és fergeteges viszonyok is húzódnak a háttérben. Két szerelem titkokkal és árulásokkal teli története. A szerelem mellett megjelenik a karrier, a vagyon és a siker is. A társadalom felső szintjén élő ember hétköznapi életének problémájába lát bele külső szemmel a néző, párhuzamot húzva a saját problémájával is.  Szívből ajánlom a Márai-rajongókon túl a fiatal közönségnek is. Mert a szakítás és elválás fájdalmán túl belelátnak szüleik generációjának életközepi konfliktusaiba is. Hogy mi a boldogság és mikor jön el.”

A Kaland egy elit magánrendelőben játszódik. A főszereplő, Kádár Péter professzor (Quintus Konrád) minden tekintetben sikeres. Szakmai karrierje az egekbe szárnyal, fiatal felesége, Anna (Kovalik Ágnes) pedig irigylésre méltóan gyönyörű. Ám tökéletes élete épp azon a napon hullik darabjaira, amikor kinevezik az egyik legnevesebb klinika vezetőjévé. A gyémántragyogással teli édes élet üres, apró, színtelen üvegszilánkká törik.

A Kaland a szerelem, a hűség, a hűtlenség, a karrier, a hivatástudat, a siker és a bukás drámája.

Szereplők: Quintus Konrád, Kovalik Ágnes, Pikali Gerda, Lábodi Ádám, Újvári Zoltán, Zöld Csaba, Molnár Zsuzsanna

További információk itt.

Fotó: József Attila Színház/Kállai-Tóth Anett