Történelmi kaland jelenik meg Kocsák Tibor?Miklós Tibor musicaljében, mely 1956-os forradalmunk 60 éves évfordulójának is emléket állít. A Lady Budapest főbb szerepeiben Mészáros Árpád Zsoltot, Janza Katát, Szabó P. Szilvesztert és Szinetár Dórát láthatjuk majd.

 

Tragikus kimenetelű kalandokat ígér Beischer-Matyó Mátyás kamaraoperája, a Kreatív kapcsolatok, mely közös produkcióban készül a miskolci Bartók Plusz Operafesztivállal és június 16-án mutatják be Miskolcon Kendi Lajos, Lukács Anita Frankó Tünde és László Boldizsár szereplésével. Ezt a darabot a Zeneakadémián fogják a későbbiekben játszani.

 

OperettKalandok_eve_sajttaj

Szerelmi kalandot láthatunk majd a 2017. március 31-én bemutatkozó Lehár-operettben, A víg özvegyben: Fischl Mónika, Bordás Barbara, Homonnay Zsolt és Dolhai Attila játsszák a főbb szerepeket a klasszikus remekműben.

 

Romantikus kalandjáték is lesz, méghozzá az Ének az esőben. Ez a mára klasszikussá vált legendás musical a show-biznisz világában játszódik Dancs Annamária, Gömöri András Máté és Kerényi Miklós Máté főszereplésével.

 

Az évad nemcsak új darabokat, de új játszóhelyet is hoz az operett kedvelői számára, hiszen megvalósul a régóta tervezett álom, és az egykori Moulin Rouge helyén egy 200 főt befogadó kamarajátszóhely nyílhat Kálmán Imre Teátrum néven 2017 januárjában. Ám nemcsak játszóhellyel bővül az Operettszínház, hanem személyi változás is történt a vezetésben, hiszen Lőcsei Jenő helyett Bodor Johanna koreográfus az új balettigazgató. A művész köszönetet mondott a bizalomért, és kiemelte: méltó tagja szeretne lenni az Operettszínház illusztris vezetésének.

 

Lőrinczy György bejelentette, hogy különleges együttműködést kötött a Budapesti Operettszínház a Magyar Nemzeti Múzeummal. Ennek keretében a múzeum a Lady Budapestre szóló színházjeggyel rendelkező látogatóinak kedvezményeket nyújtana, nyáron pedig A művészet forradalma ? ?56-os reflexiók című kiállításában a legnagyobb hazai kollekciót mutatná be az 1956-os forradalom művészi rétegeit feltárva.

 

A társulat idén nyáron kül- és belföldön, 15 helyszínen összesen 56 előadással lép fel.

 

A frissen kinevezett balettigazgató, Bodor Johanna a Kultúra.hu-nak mesélt munkájáról, feladatairól, céljairól. ?Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy felkértek a színház három tánctagozatának segítésére ? melyeknek külön-külön is megvan a vezetője. Eddig vendégművészként dolgoztam itt, hiszen 18 éven keresztül szabadúszó voltam. Már nagyon sok helyen nagyon sok rendezővel dolgoztam együtt, és ez rengeteget adott nekem szakmai téren. Azt a fajta szabadságot, amelyre szükségem van a kreativitásom kiteljesedéséhez, ebben a pozíciómban is teljes mértékben tiszteletben fogják tartani és biztosítani fogják. Én viszont tudomásul veszem, hogy egy előadás megszületésekor olyan közös munka zajlik, amelyben mindennek találkoznia kell a siker érdekében. A tánctársulat létszáma már kialakult, a színvonalat remeknek találom. Ahhoz nem akarok hozzányúlni, hiszen nagyon jó csapattal dolgozhatunk együtt. A megbízott rendezőknek joguk van olyan koreográfusokat hívni, akikkel szívesen dolgoznak együtt, ebbe természetesen nem fogok beleszólni. Az én segítségem ott jelenik meg, hogy véleményt mondok, támogatást nyújtok, amennyiben szükségük van rá. Oda kell figyelnem, hogy a színház produkcióinak tánc része jó legyen. Ugyanakkor távol tartom magam attól, hogy egy alkotó ember munkájába beleszóljak? ? mondta a művésznő.

Hozzátette: ?nagyon fontos számomra a szakmám tekintélye, a táncosok szeretete, a hivatástudatom, melyeket én iránytűnek tekintek. A felelősségem teljesen más lesz, mint külsősként dolgozni egy-egy darabban, mert mostantól nem pár hónapig tart a munkám, hanem folyamatosan kell ellátnom a színházban a rám tartozó feladatokat legjobb tudásom szerint, és remélem, az eredmények önmagukért beszélnek majd.?

 

Készítette: Tölgyesi Tibor

Fotó: Kállai-Tóth Anett