autistic_art2

Karácsony apropóján mutatta be legújabb ? sorban a tizedik ? könyvét a zsebben elférő könyveket közterületi automatákon keresztül terjesztő POKET. Az Alice Csodaországban különlegessége, hogy illusztrációit az Autistic Art Alapítvány művészetterápiás foglalkozásain alkotó fiatalok készítették. alapítvány 10 hazai civil fenntartású autista lakóotthont támogat, és 6 lakóotthonban egyedülálló művészetterápiás programot folytat. Ezeken a foglalkozásokon születtek a könyvben is megtalálható grafikák is.

 

Vecsei H. Miklós, a POKET zsebkönyvek alapítója elmondta: ?Azért indítottuk el a sorozatot, mert szeretnénk, hogy ismét divatba jöjjön a könyvolvasás. Az Alice Csodaországban pedig Kosztolányi Dezső fordításában és az autizmussal élő fiatalok rajzaival együtt egy teljesen egyedi élményt ad az olvasóknak. Az autisták nehezen hozzáférhető világa sokszor éppen annyi meglepetést tartogat, mint az Alice Csodaországban megannyi eseménye.?

autistic_art3

 

A meseregény megvásárlásával az olvasók az alapítvány munkáját támogatják, mely a befolyt összeget a lakóotthonok és a művészeti foglalkozások fenntartására fordítja.

Az Autistic Art Alapítvány jószolgálati nagykövete Gryllus Dorka.

Forrás: Autistic Art Alapítvány