Új online sorozatot indít a Danubia Zenekar.

Beszélgetés zenében és szóban – így lehetne összefoglalni az Óbudai Danubia Zenekar legújabb sorozatát, amely a zenekar Facebook-oldalán debütál április 18-án, vasárnap este 18.00 órakor. A sorozat epizódjaiban az együttes művészeti vezetője, Hámori Máté beszélget és kamarazenél a zenekar művészeivel, akik így új oldalukról is bemutatkozhatnak a közönségnek.

A személyes hangvételű, kötetlen beszélgetések során szóba kerül a zenekar történetének megannyi fontos állomása, a muzsikusok zenéhez fűződő viszonya, a távolabbi tervek és a járvány utáni újrakezdés – a nézők továbbá megismerhetik a zenekari tagokat egy, az eddiginél sokkal közvetlenebb, emberibb perspektívából is.

Az együttes ezzel a sorozattal szeretné
áthidalni azt a kényszerű szünetet, amelyet a járványhelyzet és a koncerttermek
korlátozásai miatt kellett beiktatni a koncertnaptárba. Bíznak benne, hogy
sikerül a közönséggel élő és aktív kapcsolatot fenntartaniuk a május
közepi, remélt újraindulásig.

Az első rész vendége a zenekar koncertmestere, Mező Péter, aki egyben az újonnan alakult Danubia Pártolói Kör elnöke is. A pártolói kört azzal a céllal hozták létre, hogy a zenekar egyre növekvő számú támogatói bázisát közösségbe tömörítsék, továbbá – különleges programokat és élményeket kínálva a pártolói körbe belépő tagok számára – bővíteni tudják az együttes társadalmi hátterét.

A Danubia Pártolói Körről bővebben itt.

A nyitóképet Juhász Viktor készítette.