Kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval várja a közönséget az év utolsó Múzeum+ estjén a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) december 14-én.

Az ünnepekhez közeledve a decemberi Múzeum+ esten a múzeum gyűjteményének remekművei között hangolódhatnak a résztvevők az év egyik legszebb időszakára, a karácsonyra.

Vaszary János színpompás festészetéről Winkler Nóra művészeti menedzser beszélget Gergely Mariann kurátorral, Topor Tünde művészettörténésszel és Virág Judit műkereskedővel,

az este tárlatvezetésein pedig a közönség az MNG legszebb karácsonyi témájú alkotásait ismerheti meg.

A Múzeum+ vendégtárlatvezetője ezúttal Zólyomi Zsolt parfümőr, aki különleges illatok segítségével kalauzolja a résztvevőket a remekművek között.

Cser Judit művészettörténész A megtestesülés csodája: karácsony a művészetben című előadásán a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria legszebb karácsonyi tematikájú festményeit mutatja be. A programon a múzeum Textúra színházi sorozatának egyik idei produkcióját is láthatja a közönség, illetve a projekt alkotói betekintést engednek a sorozat létrejöttébe.

A Múzeum+ esten festmények reprodukcióit felhasználva a résztvevők elkészíthetik egyedi karácsonyfadíszüket, miközben ezúttal a dél-balatoni Androsics Birtok mutatkozik be boraival.
A rendezvény részletes programja a https://mng.hu/programok/muzeum-4/ honlapon érhető el.

Nyitókép forrása: MNG