Az est programjában Karosi Júlia Without Dimensions című lemezének Bartók-átiratai mellett Kodály epigrammáiból és az énekes új szerzeményeiből kap ízelítőt a közönség.

Az énekes Without Dimensions című albuma tavaly jelent meg a német–holland Double Moon Records gondozásában. A lemezről a rangos Jazz Weekly, valamint számos nyugati szaklap közölt elismerő kritikát. A hat Bartók- és egy Kodály-mű átdolgozását, valamint Karosi Júlia öt saját kompozícióját tartalmazó anyagon Ben Moder világhírű amerikai gitáros játéka is hallható.

Karosi Júlia három évvel ezelőtt nyert a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjprogramján Bartók Mikrokozmoszaira, valamint Kodály epigrammáira készített átirataival. A program része volt egy elsősorban énekeseknek szánt munkafüzet, intonációs és improvizációs gyakorlatok összeállítása, továbbá az ehhez kapcsoló grafikai anyag elkészítése.

Kristjan Randalu
Fotó: Kaupo Kikkas

Kristjan Randalu korosztályának egyik legkeresettebb zongoraművésze és zeneszerzője. Szakmai munkásságát negyven lemezfelvételen rögzítették szólistaként és közreműködőként. 2006-ban Grammy-díjra jelölték. A koncert vendégművésze Juhász Gábor jazzgitáros lesz, aki számos sikeres lemez közreműködője zeneszerzőként, zenekarvezetőként, hangszerelőként és hangszeres muzsikusként.

Nyitókép: Karosi Júlia. Fotó: Gábor Béla