A hetedik alkalommal jelentkező kétnapos fesztiválon a legnépszerűbb és leghíresebb cigányprímások, zenekarok, zenészek és előadók lépnek színpadra.

Szeptember 5-én Mohácson lesznek koncertek, míg a finálét szeptember 9-én tartják a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A fesztivál résztvevői Magyarországról, Erdélyből, Horvátországból, Szerbiából, Szlovéniából érkeznek. Köztük lesz Sárközi Lajos cigányprímás koncertmester, Ivan Herak hegedűművész, Lakatos Miklós cigányprímás, Erdős Melinda nóta- és operetténekes, Bokor János és Nánássy Lajos nótaénekes. Mellettük olyan népszerű művészek is fellépnek, mint Roby Lakatos, Szóka Júlia operettprimadonna, Bondor Erika hegedűművész, a Sukár Cigány Táncegyüttes, Oláh Imre és zenekara, a Tomas Tambura Trió, Balogh Dezső szólista, Erdős Melinda és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.

A fesztivál célja, hogy minél többen megismerjék a cigány kultúra sokszínűségét, a magyar kultúra egészét gazdagító kincsestárát.

A rendezvény így ízelítőt ad majd azokból az értékekből, amelyeket a cigányság képvisel. A romák vándorlását is bemutatják, makettekkel, foglalkozások szerint. A helyszínen az irodalom képviselői, cigány írók és költők mutatják be és dedikálják műveiket. Jelen lesz cigány festőművész-képíró, valamint egy faszobrász kiállítását is megcsodálhatja a közönség, de az érdeklődők betekintést nyerhetnek a roma gasztronómia világába is.

A nyitóképen Sárközi Lajos és zenekara.