A szeptemberi kanadai filmmustrán Paul Dano, Kate Winslet és Emily Blunt új filmjeit, valamint Chris Pine rendezői bemutatkozását is láthatja majd a közönség. A hollywoodi forgatókönyvíró- és színészsztrájk miatt az azonban még bizonytalan, hogy a filmek sztárjai ott lesznek-e a vörös szőnyegen.

A 48. TIFF műsorára tűzi Craig Gillespie Dumb Money című filmjét Paul Danóval és Pete Davidsonnal, a Lee Miller háborús fotósról készült Lee című filmet Kate Winslet főszereplésével, valamint Tony Goldwyn Ezra című drámáját Robert De Niróval és Rose Byrne-nel. Torontóban vetítik Al Pacino és James Marsden főszereplésével a Knox Goes Away című Michael Keaton-thrillert, Kristen Scott Thomas North Star című drámáját, amelyben Scarlett Johansson és Sienna Miller látható, továbbá David Yates Pain Hustlers című Netflix-krimijét Emily Blunttal és Chris Evansszel a főszerepekben, valamint a The Burial című, Maggie Betts rendezésében, megtörtént események alapján, Jamie Foxxszal és Tommy Lee Jonesszal forgatott filmet.

A fesztiválon debütál első rendezésével Anna Kendrick (Woman of the Hour) és Chris Pine (Poolman).

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 7-én kezdődik, de a szervezők, akárcsak a kanadait megelőző Velencei Filmfesztivál szervezői, izgatottan várják a híreket Hollywoodból, ugyanis a forgatókönyvíró céh (WGA) és a színészcéh (SAG-AFTRA) tagjainak sztrájkja kétségessé teszi, hogy a sztárok megjelennek-e a fesztiválokon. A sztrájk miatt már bejelentették, hogy a Velencei Nemzetközi Filmfesztivált nem Luca Guadagnino Challengers című filmje nyitja meg Zendayával, mivel a filmet gyártó stúdió áprilisra halasztotta a film forgalmazását. A tíznapos TIFF nyitófilmje Taika Waititi futballvígjátéka, a Next Goal Wins lesz.

Nyitókép: Kate Winslet az A Little Chaos című film bemutatóján 2014-ben  a 39. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. Fotó: Euan Cherry / NurPhoto via AFP