23 országból 64 alkotás került a augusztus 29. – szeptember 3. között zajló, 19. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyébe, melyek között 45 fikciós, 12 animációs és 7 kísérleti alkotás szerepel.

A hazai alkotók adják a legtöbb versenyfilmet, emellett spanyol, francia, német, kanadai és olasz alkotók is több röviddel képviseltetik magukat. A különlegességet ezúttal többek között a kazah, luxemburgi, grúz, új-zélandi, szingapúri vagy épp dél-afrikai filmek jelentik.

A versenyfilmek listája itt található.

A Puskin Moziban és az Art+ Cinemában zajló versenyprogram-vetítések mellett a fesztivál kísérőprogramjai főként az Olasz Kultúrintézetben zajlanak, de ismét lesznek vetítések a szentendrei P’Art moziban is. A különböző nemzetközi filmes prezentációk mellett lesznek panorámavetítések, workshop bemutatók, a Festinet nemzetközi rövidfilmhálózat válogatása és koncert is.

A megnyitó augusztus 29-én 19 órakor az Olasz Intézet Verdi termében lesz, majd az egész héten zajló vetítéseket követően a díjkiosztó ugyanitt szombat este 19 órakor.

Részletek a bushofest.hu oldalon.