A Sony filmstúdió szerezte meg a Michael Crichton hagyatékában talált és James Patterson által befejezett Eruption (Kitörés) című regény megfilmesítési jogait, amely iránt a könyv júniusi megjelenése óta nagy volt az érdeklődés.

Hermsdorf: Moto GP Sachsenring 2024 on July, 6, 2024, (Photo by Juergen Tap) Keanu Reeves visiting the Moto GP at the Sachsenring (Photo by HZ / HOCH ZWEI / dpa Picture-Alliance via AFP)
Keanu Reeves kanadai színész. Fotó: Hoch Zwei / dpa Picture-Alliance via AFP

A filmet a 2018-ban bemutatott, Free Solo – Mászókötél nélkül című, Oscar-díjas dokumentumfilm és a Nyad című, idén színészi Oscarokra jelölt dráma rendező házaspárja, Jimmy Chin és Elizabeth Chai Vasarhelyi rendezheti meg. A főszerepre felvetődött Keanu Reeves neve is.

A producerek között van Michael Crichton özvegye, a szerzőtárs James Patterson, Shane Salerno, valamint a rendeződuó is.

Az Eruption című regényen Crichton mintegy húsz évig dolgozott 2008-ban bekövetkezett halála előtt. A történet Hawaii legnagyobb szigetén játszódik, ahol évtizedek óta veszélyes katonai titkokat rejtegetnek, ami még annál is nagyobb fenyegetést jelent, mint a szigeten kitörő vulkán.

Sherri Crichton egy évtizede fedezte fel a befejezetlen kéziratot néhai férje hátramaradt munkái között, és ő küldte el Pattersonnak, hogy fejezze be. Az Eruption megjelenése után a toplisták élére ugrott.

Crichton és Patterson regényei világszerte összesen mintegy 700 millió példányban keltek el. Crichton tudományos alapokon nyugvó regényei a filmkészítők és a stúdiók kedvencei lettek: a Jurassic Parktól a Vészhelyzeten és a Twisteren át a Westworldig több mint 10 milliárd dolláros bevételt hoztak a mozipénztáraknál.

A Twister folytatásaként forgatott Twisters – Végzetes vihart csütörtöktől vetítik a magyar mozikban. A Jurassic World 4 is készül Scarlett Johanssonnal az egyik főszerepben.