Nagy László születésének 95. évfordulóját ünnepli az Árnyjátékok július 7-én, az előadás a költő gondolatain és versein keresztül világítja meg életének legfontosabb állomásait és művészete inspirációit. Nagy László munkásságának és mindennapjainak megelevenítésében közreműködnek a Nemzeti Színház fiatal művészei, DJ Lee n’gum és az ATMO zenekar.

Ughy Szabina, Sirokai Mátyás és Székely Szabolcs érkeznek a Hajóra a Beatz x Poe’s vendégeiként július 14-én. A három költő mellett a sorozat szerkesztői, Pion István és Csider István Zoltán is fellépnek a spoken word-esten. A szövegek alá az ATMO és DJ Lee n’gum rakja az ütemet.

Beatz x Poe’s

Július 21-én, a feltörekvő zenei-irodalmi tehetségeket bemutató Deck – Fedélzeten az új arcok sorozatban a 2019-ben alakult Janet & The H.U.B.S. koncertjét hallhatjuk. A neousoulban, jazzben és hiphopban utazó formáció mellett két szárnypróbálgató költő lép fedélzetre, az első önálló köteteiken dolgozó Kopriva Nikolett és Szabó Fanni.

Deck – Fedélzeten az új arcok

A hónap utolsó eseményén, július 28-án Muszka Sándor egzisztencialista költő beszélget Horváth László Imrével a Kiállítótérben. Az erdélyi magyar szerző a székely humor nagymestere, Janus-arcú költő, verseiben az emberi létezés alapvető tragikumát tárja fel megrendítő erővel.

A programok este 8-kor kezdődnek a Kiállítótérben, regisztrálni az A38 Hajó honlapján lehet. Minden műsor élőben követhető az A38 Hajó YouTube-csatornáján.

Nyitókép: Bajcsi Dávid