fbpx

Képregényáradat Budapesten

A Magyar Képregény Szövetség 16. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét és vásárát.

A fesztivál ideje alatt különböző képregényes kulturális programokkal veszik be Budapestet: a tavalyi Alfabéta-díjasok kiállítása (Restro Puskin), beszélgetések, kvíz és az elmaradhatatlan vasárnapi vásár is várja a látogatókat.

Számos magyar alkotó és kiadó időzíti új megjelenését a fesztiválra: folytatódnak már ismert szuperhőssorozatok, de nem maradnak el a magyar képregényklasszikusok újrakiadásai sem.

Az új megjelenések listája – mely folyamatosan bővül, – a https://fesztival.kepregenyszovetseg.hu/2020-uj-megjelenesek/ oldalon található.

A Dürer kert belső tereiben alkotócsoportok, szerzői képregényesek, fanzine-osok és nagyobb kiadók állítanak standot, de mindemellett helyet kapnak különféle képregényes termékek is.

Lesznek beszélgetések hazai alkotókkal nemzetközi karrierjükről (Németh Gyula, Felvidéki Miklós, Tondora Judit, László Márk, Pilcz Roland), a közönségi finanszírozás tapasztalatairól, buktatóiról (Allstar csapat, Az Utolsó Előtti Huszár). A képregény és a zene találkozása mellett a horrorképregények műfajáról is hallhatunk előadásokat, illetve a Fekete Párduc képregényekről.

A Kreatív Zónában a Comic Jam mellett egész nap workshopokkal, tematikus rajzolásokkal várják az érdeklődőket az alkotók (Erhardt Domonkos, Lakatos István és Lakatos Botond) és a digitális rajzolás képviselője, a Trans-Europe Zrt. csapata.

A kertben lévő mustrán személyesen lehet konzultálni képregényművészekkel és szakemberekkel. A regisztrált résztvevők visszajelzést kaphatnak munkáikról és elmondhatják ötleteiket, kérdéseiket.

A nap zárásaként egy képregényes kvízzel is készülnek, amin bárki részt vehet okostelefonja segítségével. A nyertest képregényes ajándékokkal jutalmazzák.

A részletes program a https://fesztival.kepregenyszovetseg.hu/2020-programbontas/ oldalon található.

A fesztivál plakátját Németh Gyula készítette.

A rovat további cikkei