Két képzést indít a közeljövőben a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK).

Esélyt a múzeummal – Iskolai felzárkóztatás, tehetséggondozás, kompetenciafejlesztés múzeumi támogatással a korai iskolaelhagyók számának csökkentése érdekében tematikával szervezik az online képzést, amely július 28-án indul.

Célja, hogy érzékenyítse a múzeumi szakembereket a hátrányos helyzetű gyerekek problémáira. Legyenek képesek olyan interdiszciplináris múzeumi programok kidolgozására, amelyek hozzájárulhatnak a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásához, a tehetséges gyerekek fejlesztéséhez, a korai iskolaelhagyók és az iskolarendszerből kieső gyerekek számának csökkentéséhez.

Részletek itt.

A kulturális közösségfejlesztés gyakorlatával foglalkozik egy másik képzés, amelyet kulturális szakemberek számára indítanak 2020. október 6-án. Az itt megszerezhető ismeretek és az itt fejlesztett kompetenciák révén a résztvevők képessé válhatnak a kulturális partnerség, a közösségfejlesztés és az esélyegyenlőségi modellek alkalmazására. Elsajátítják az intézményi önkéntesség sikeres menedzselésének módszereit, áttekintik a kulturális intézmények szerepét a települési közösségfejlesztésben.

A képzésen olyan neves szakemberek adják át tudásukat, mint például dr. Arapovics Mária, a „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” projekt szakmai vezetője, az ELTE Szociális Tanulmányok Intézete docense, Göndör Vera, az Óbudai Egyetem Médiatechnológiai és Könnyűipari Intézetének oktatója, illetve minőségmenedzsment szakértője, vagy a Kiváló Múzeumpedagógus címmel is elismert Joó Emese.  

További részletek itt.