A Filharmónia Magyarország MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Norvég Alap támogatásával létrejött projekt elsősorban olyan diákok jelentkezésére számít, akiket az alkotás és az oktatás szintjén is érdekel a kortárs művészet, a kortárs és klasszikus zene, valamint szívesen részt vennének egy olyan szakmai műhely létrehozásában, amely meghívott kortárs művészek vezetésével új oktatási módszert dolgoz ki. A tervek szerint a módszer több korosztály számára kínál majd lehetőséget a kortárs művészet megismerésére és átélésére az önmegvalósítás és a művészi alkotás élményének megtapasztalásával.

13221468_893940030714746_5547666300177899836_n

 

A képzésen részt vevők Horváth Csaba koreográfus és rendező vezetésével, valamint a téma szakértőinek segítségével egy oktatási modul elkészítésében vesznek részt a tanév ideje alatt. A program háromszor három napos intenzív műhelymunkából, gyakorlati és elméleti képzésből és egy projektbemutatóból áll. A gyakorlati képzés során a hallgatók részesei lesznek az alkotási folyamatnak, miközben elsajátítják a mű elkészítésének módszerét is, amelynek jelentős részét az improvizációs technika teszi ki. A képzés után a Filharmónia Magyarország minimum egy éven keresztül kurzusvezetői megbízást ad az eredményesen végzett hallgatóknak, és középiskolákba, általános iskolákba közvetíti ki őket. Az oktatási munka alapvetően Pécsen és Budapesten zajlik felváltva, a résztvevőknek szállást biztosítanak.

 

A jelentkezéshez egy legfeljebb 2000 karakterben megírt motivációs levelet kell küldeni, amelyben a hallgatóknak be kell számolniuk eddigi tanulmányaikról, érdeklődésükről és tevékenységeikről, továbbá meg kell írni, miért kívánnak részt venni a képzésben. A jelentkezést október 20-ig várja a Filharmónia Magyarország.

 

Forrás: MTI

Fotó: Filharmónia Magyarország Facebook-oldala