Gil Gelpi munkája

Gil Gelpi 1985-ben született Lisszabonban. Film- és képzőművészeti tanulmányokat folytatott a lisszaboni Escola Secundaria António Arroio és a Buenos Aires-i Universidad del Cine-n. 2006 óta szabadművész, filmrendező és különleges effektus-tervező. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Nuit de Chien és a 20,13 című filmekben. 
Mint A kultura.hu-nak elmondta, a budapesti tárlat címét (Metamor) egy nappal a kiállítás megnyitója előtt találta ki. Anyaga nagyon személyes élményekből, benyomásokból, a családja, a környezet valamint az előző barátnőjével való kapcsolatából állt össze.

A galériában a középpontban kiállított, megvilágított installáció a fő karakter belső, személyes terét szimbolizálja, azt a teret, ahol az érzelmek és a gondolatok léteznek, olyan belső dolgok, amikről nem is gondolkozunk. A ragasztószalag a karakter emlékeit szimbolizálja.
A fő karaktert körbevevő, különböző arcok a külvilágból érkező, a fő karaktert érő külső és belső nyomásokat testesítik meg; a fő karakter ezektől a nyomásoktól próbál meg megszabadulni ? mondta Gil Gelpi.
A filmes szakot végzett művésznek ez az első beltéri kiállítása. ?Nekem is furcsa, hiszen sokkal inkább szeretem a street artot, hiszen a művészetet nem a legjobb dolog bezárni a négy fal közé? ? tette hozzá Gil Gelpi.