Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Támogatáskezelő nyílt pályázati felhívást hirdet 2021 legjelentősebb társadalmi innovációs teljesítményeinek elismerésére.

Olyan állami és önkormányzati intézmények, valamint civil szervezetek, vállalkozások jelentkezését várják, amelyek tavaly a társadalmi innováció terén mérhető módon jelentős eredményt értek el, és fenntartható üzleti modellel rendelkeztek. 

Különösen várják a pályázatokat az esélyegyenlőség, a társadalmi felzárkózás, a családtámogatás, a köznevelés, a szociális és egészségügyi ellátás terén.

Az elbírálás során előnyt jelent, ha a pályázók a helyi társadalmi csoportok bevonásával működnek, közösségépítő hatásúak vagy össztársadalmi, országos kezdeményezést szerveztek. Kidolgozott és megvalósított ötleteket, nemzetközileg is adaptálható megoldásokat keresnek. A nyertes szervezetek jogosulttá válnak „A 2021. év társadalmi innovációja” cím használatára.

A szakmai anyagokat öttagú bírálóbizottság értékeli. A végső döntést Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hozza. Az elismeréseket sajtónyilvános ünnepségen adják át a győzteseknek, akik tárgyi jutalomban részesülnek, és jogosulttá válnak – a médiában, rendezvényeiken, kiadványaikon, reklám- és PR anyagokon – a címhez kapcsolódó logó megjelentetésére is.

A részletes pályázati felhívás az emet.gov.hu oldalon érhető el. A pályázatok beadási határideje: 2022. március 10., éjfél.

Nyitókép: Shutterstock/majcot