A FreylerArt Galéria és Stúdió több remekművel is képviselteti magát az október 19-én kezdődő Art Market Budapesten.

A magyar kortárs festők a hazai és a külföldi aukciókon és vásárokon is nagy népszerűségnek örvendenek, és a FreylerArt Galéria és Stúdió is kiemelt feladatának tekinti, hogy népszerűsítse és támogassa a hazai alkotókat. Október 19. és 22. között, 13. alkalommal nyitja meg kapuit a Bálnában az Art Market Budapest, amelyen jelentős és ritkán látott kortárs magyar alkotásokat is felvonultat a galéria.

Az idei Art Market Budapesten Keserü Ilona Ég Föld Víz II. című 120x160cm-es, monumentális műremeke is szerepel. A 33 éve készült alkotást legutoljára a debreceni Modemben láthatta a nagyközönség 2008-ban.

Keserü Ilona, a hatvanas évek közepén induló neoavantgárd művészgeneráció egyik legkiemelkedőbb alakja nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is jelentős alkotó. Ritkán kerül a műkereskedelmi piacra Keserü Ilona-alkotás, mert a legtöbb festményét a magángyűjtők féltett kincsként őrzik.

A FreylerArt Galéria és Stúdió standján lesz látható Gyulai Lajos kiemelkedő, ’60-as évek végi, két képből álló sorozata, a Vonzások I. / Sík kapcsolatok, illetve a Vonzások II. / Sík kapcsolatok című alkotásai. Egy eddig rejtőzködő életműbe enged bepillantást a galéria, amely 2024-ben adja ki a művészről megjelenő monográfiáját. Gyulai Lajos a geometrikus új absztrakció stílusában alkotott, 1967-es képein a tiszta színekkel megfestett képsíkok elválasztásához nem használt ragasztószalagot, nem maszkolta képeit.


652e68581f82e1a3d557ab9e.jpg
Gyulai Lajos Vonzások I. / Sík kapcsolatok című műve. Forrás: FreylerArt Galéria és Stúdió

A G1106 standon, a FreylerArt Galéria és Stúdió anyagában továbbá megtalálhatóak lesznek olyan elismert művészek alkotásai is, mint André Beullens, Bors Györgyi, Dóra Ádám, Ernszt András, Fajó János, Fábián Zoltán, Hollai Krisztina, Kacsák Tamás, Nagámi, Saxon-Szász János, Szlabey Zoltán, Takács Máté és Zalavári József.

Nyitóképen Keserü Ilona Ég Föld Víz II. című műve. Forrás: FreylerArt Galéria és Stúdió