fbpx

Készül a Budapest Nagyregény

A Könyvfőváros programban, a BP 150 támogatásával valósul meg a Budapest Nagyregény. A folyamatosan íródó történet arra tesz kísérletet, hogy megmutassa a főváros történeteinek és kulturális életének sokszínűségét, rétegzettségét.

Célja az, ahogy Gáspár Máté, a projekt vezetője kifejtette, hogy az irodalmat élményként tegyék hozzáférhetővé a városlakóknak, megszólítsák és bemutassák a 23 kerületből álló főváros közösségeit, sok hangon és változatos formákban meséljenek el történeteket. Ennek érdekében a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál kísérőrendezvényeként a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hálózatából, a kerületi közművelődési és helytörténeti intézményekből, valamint irodalmi és független előadó-művészeti szervezetektől érkező szakembereknek mutatták be a projektet, hogy közös gondolkodásra invitálják a lehetséges partnereket, megteremtsék az együttműködés alapjait.

A projekt három fő megközelítést alkalmaz: az irodalom, a helytörténet és a kulturális hálózatépítés állt fókuszban. A Budapest Nagyregény a része, magyar állomása a Kreatív Európa Alap által támogatott kétéves, 18 európai városon átívelő Ulysses: Európai Odüsszeia programnak.

Nyitókép: Czerkl Gábor

A rovat további cikkei