Budapesten a Westend Drive-In Cinemával indul ismét a mozis szezon – a még mindig fennálló járványveszély miatt mindenki egy autó biztonságából nézheti a kultklasszikusokat. A nyitóelőadáson A nagy Lebowski című megunhatatlan kedvencet élvezhetjük, majd a következő napokon olyan mesterművek érkeznek, mint az Amerikai szépség, a Joker, Grease és a Vissza a jövőbe. Az éppen aktuális műsort az érdeklődők mindig megtalálják a Budapest Rooftop Cinema honlapján és Facebook-oldalán.

Az elmúlt hetekben az egészségügyi dolgozók, rendőrök, mentősök, tűzoltók még az átlagosnál is többet tettek az emberekért, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy vetítésenként 5 autós helyet ingyen biztosítanak a számukra. A nyitóhéten kedvezmény jár a taxisoknak is: ők 50%-os jegyáron jöhetnek mozizni.

A 60-as évek amerikai autósmozijainak fénykorát igyekszik megidézni a Lupa Drive-in Autósmozi, Budapest tengerpartjának főparkolójában. A filmkínálat a tervek szerint naponta változik, a nyitó héten olyan kedvenceket nézhetünk, mint a Másnaposok, a Vissza a jövőbe vagy a Forrest Gump.

Eleinte napi egy előadással indítanak, de igény esetén egy éjszakai sávot is terveznek elindítani az üzemeltetők, mivel az európai remekművektől a legendás horrorfilmekig, a musicalektől a művészfilmekig több izgalmas tematikát is szeretnének felvonultatni. Sőt, lesznek a Totalcar-ral együttműködésben megvalósuló autós témájú filmvetítések is.

A Lupa-tó főparkolójában sötétedéskor, pontosabban 21 órakor kezdődnek a vetítések, de a szervezők kérik, hogy legkésőbb háromnegyed 9-ig foglalják el az autósok a helyeiket. Persze már korábban is érdemes a helyszínre kilátogatni, hiszen minden este 19-órától ingyenes a Lupa Beach-re a belépés, ahol a film előtt alkalmunk nyílik a vízparti büfék és bárok között korzózni egyet a sétányon vagy akár beülhetünk egy hangulatos vacsorára is. A mozi parkolóban pedig egy büfé várja a vendégeket.