A Déryné Társulat elkötelezte magát amellett, hogy a színház élményét minél több emberhez juttassa el, a városoktól egészen a legkisebb falvakig. Küldetésük fontos része, hogy a művészetet közelebb hozzák a fiatalokhoz.

Weöres Sándor Holdbeli csónakos című művét december 10-én mutatják be Pataki András rendezésében.

Sütő András Balkáni gerle című művének premierjét 2022. március 27-én tartják. Igaz szerelemről, generációk közt feszülő családi titkokról és régimódi falusi hagyományokról szól a darab. De legfőképpen arról, hogy mennyire nem érdemes mások elvárásai szerint élni az életünket.

Fotó: szinhaz.org/Juhász Éva

Berettyán Nándor, az előadás rendezője kiemelte: Sütő András darabja az 1980-as évekbeli Romániában játszódik, mégis túlnő korán. Habár a történet mélyen bele van ágyazva a kor társadalmi közegébe, működési mechanizmusába, Sütő egy kortalan és általános kérdést tesz föl: legyen a körülöttünk lévő világ bármilyen nyomasztó és élhetetlen, szabad-e hazudnunk és csalnunk az egyéni boldogságunk eléréséért?

Az előadás különlegessége, hogy egy kamaszlány szűrőjén keresztül szemléljük a család hazugságait, így a darab a fiatalabb korosztály számára ugyanúgy izgalmasnak ígérkezik, mint a felnőtt generációnak.

Nyitókép: Juhász Éva