A Maladype Színház Crossroads/Keresztutak című programsorozatánban júniusban két határon túli magyar társulat vendégjátékát láthatjuk Budapesten.

Június 8-án a sepsiszentgyörgyi M Studio előadásában láthatjuk Fehér Ferenc Lift – boys will be boys című koreográfiáját az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér Kamaratermében. Június 13-án pedig a kolozsvári Váróterem Projekt Fishez előadása érkezik a Trip Hajóra.

Lift – boys will be boys

A lift a legkisebb olyan tér, ahol szorosan lehetünk egymás mellett anélkül, hogy kapcsolatba kerülnénk. A lift mindig tart valahová. Mehet fölfelé, mehet lefelé, de ha egyszer csak elakad, akkor bármi megtörténhet. Az üzleti-ipari környezet, a lift modern, semleges tere, az átmenetiség, a kihagyás állapotai, az utazással töltött holt idő ihlette Fehér Ferenc koreográfiáját.

A darab, amely vendégszerepelt Iránban, Németországban, Bulgáriában és Horvátországban is, 2018-ban megkapta a legjobb rendezés díját az Alef Nemzetközi Fesztiválon az iráni Tabrizban.

Fishez

Állítólag a halaknak három másodperc a memóriájuk. Vagyis három másodpercenként rá tudnak csodálkozni az életre. Ezalatt meglepheti őket akár egy visszhang is. Ezzel szemben az emberek képesek akár több millió emléket is tárolni. 

Ezek a gondolatok ihlették a darabot, amelyet Sipos Krisztina rendezett. A közösségi alkotással létrehozott produkció a Váróterem Projekt alkotóinak kreativitására, kísérletezésére és együttes játékára épül. 

A Maladype Színház a tavalyról elmaradt vendégelőadásokat pótolja az idei évad végén. Jegyek online és mindkét helyszínen már kaphatók! 

Nyitókép: Fishez. Fotó: Orbán Eszter