Egy támogatásnak köszönhetően kedvező áron tudja biztosítani egyik legnépszerűbb képzését, a Múzeumi alapok című tanfolyamot a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK).

A 60 órás tanfolyamnak megfelelő képzés e-learninges részét szeptember 4. és 8. között tartják, a személyes jelenléttel járó részt pedig szeptember 26. és 28. között Szentendrén, a Skanzenben.

A tanfolyam a hazai képzési piacon hiánypótlónak számít. A kurzuson megszerezhető ismereteknek köszönhetően a pályakezdők és a más típusú munkahelyről érkezők számára is lehetővé válik a gyors beilleszkedés és a hatékony munkavégzés a múzeumi környezetben, de a már több éve a múzeumi szcénában tevékenykedők szakmai ismereteinek felfrissítéséhez, szintetizálásához is segítséget nyújt.

 A jelentkezési határidő augusztus 6.

Ugyancsak kedvező áron vehetik igénybe az érdeklődők a Szabadtéri muzeológiai és tájházi szakági képzést. A regionális és központi szabadtéri múzeumok szakalkalmazottainak, múzeumok néprajzos muzeológusainak, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek (tájházak) vezetőinek, munkatársainak ajánlott 60 órás képzést ezúttal is két helyszínen rendezik meg: az első részét augusztus 28. és 31. között Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, míg a másodikat október 9. és 12. között a szombathelyi Vasi Skanzenben.

A kifejezetten a tájházakra és a szabadtéri múzeumokra jellemző speciális ismeretek segítenek értéket közvetíteni a komplex feladatköröket ellátó munkatársaknak a változó múzeumi világban. A képzés céljai közé tartozik, hogy új módon járuljon hozzá a tájházak és közösségeik kapcsolatának erősítéséhez, indirekt módon pedig pozitív hatást gyakoroljon a látogatók tanulási szokásaira, a tájházakban lehetséges múzeumi élményszerzésre, a múzeumi tartalmakhoz fűződő személyes viszonyára.

Jelentkezni augusztus 3-ig lehet.

Részletek itt.

Forrás és fotó: MOKK