Nyilvánosságra hozták a boncolási jegyzőkönyvet.

A dokumentum szerint az erős nyugtatószerként használt ketamin más tényezőkkel együtt azt okozta, hogy a színész elvesztette eszméletét, és belefulladt a jakuzzijába.

A Los Angeles megyei halottkém jelentése közel hét héttel azután készült el, hogy az 54 éves Perryre, aki nyilvánosan elismerte, hogy évtizedekig drog- és alkoholfogyasztó volt, Los Angeles-i otthonának jacuzzijában arccal lefelé, élettelenül lebegve talált rá asszisztense. A toxikológiai vizsgálatok a jelentés szerint Perry szervezetében ketamint, egy rövid hatású, hallucinogén érzéstelenítőt találtak, amelynek szintje jóval meghaladta az ellenőrzött sebészeti ellátásban alkalmazott általános érzéstelenítéshez jellemzően társított szintet. Halálában, amelyet balesetnek nyilvánítottak, a koszorúér-betegség, a szervezetében szintén kimutatott, opioid-függőséget okozó buprenorfin (Buprenorphinum) hatása, valamint a fulladás is közrejátszott.

A Perry szervezetében lévő ketamin koncentrációja túlságosan stimulálta a szívverését, miközben csökkentette a légzését, ami valószínűleg az eszméletvesztéshez vezetett, mielőtt a kádban a víz alá süllyedt – áll a jelentésben. A bevitel pontos módja ismeretlen. Perry gyomrában nyomokban mutatták ki a kábítószert. A jelentés szerint a testén nem találtak tűnyomokat.

A ketamint disszociatív anesztetikus hallucinogénként emlegetik, mivel a fájdalomtól, a szorongástól és a környezettől való elszakadás érzését kelti. Az amerikai kábítószer-ellenőrzési hivatal szerint a ketamint be lehet injekciózni, folyadékkal keverni, por formájában felszippantani vagy el lehet szívni.

A boncolási eredmények arra engednek következtetni, hogy Perry az orvosilag felügyelt kezelések között ketaminnal gyógyszerezte magát.

A jelentésben idézett tanúkihallgatások szerint Perry ketamin-infúziós terápián vett részt depresszió és szorongás miatt. Az utolsó ismert kezelése azonban másfél héttel a halála előtt volt, így az orvosszakértők által a szervezetében talált ketamin az utolsó infúzió óta kerülhetett a szervezetébe.

Fotó: Chris Delmas / AFP