Schell Judit és Csányi Sándor nem először játszanak együtt. A közönség láthatta már őket többek között a Csak szex és más semmi című filmben, vagy a 2012-ben bemutatott, Esküvőtől válóperig című bohózatban is.

 

A Ketten egyedül-ben a két színész most új helyzetbe kerül, egy párkapcsolat kezdetén lesznek láthatóak a színpadon.

 

A darabot Goda Krisztina rendezi ? aki a fent említett filmet is jegyzi ?, és nem tagadja, újra nagyon élvezi a közös munkát: ?Alapvetően azért izgalmas számomra színpadra állítani ezt a darabot, mert tíz éve készült el a Csak szex és más semmi, aminek főszereplői Schell Judit és Csányi Sándor voltak és elég sok párhuzam van a film és a darab között. A női szereplő, Franky sokat csalódott korábban és emiatt fél belemenni egy újabb kapcsolatba, ebben nagyon hasonlít Dóra karakteréhez a filmből. Sanyi karaktere pedig azért hasonló a filmbelihez, mert nagyon kitartóan ostromolja a lányt és nem adja fel. Nagyon szerettünk együtt dolgozni a filmben. Ez kicsit nehezíti is a közös munkát, mert figyelnünk kell rá, hogy ne dumáljunk mindig másról, annyi a mesélni valónk egymásnak...?

A darab dramaturgja Divinyi Réka, aki Goda Krisztina állandó alkotótársa ? szóval teljes mértékben felállt a ?régi sikercsapat?.

Goda Krisztinának nem ez az első színházi munkája, és bár saját bevallása szerint a film a fő csapásvonala, nagyon izgalmas dolognak tartja a színházi rendezést. ?Ami nagy különbség a film és a színház között, hogy a filmen nagyon egyszerű jeleneteket váltani vagy ugrani az időben. A színházban minden jelen idő. A vásznon azt és annyit mutatok meg, amennyit akarok ? mondjuk egy meztelenségből. Míg a színpadon valaki vagy fel van öltözve vagy nincs. Ezek az egyértelmű különbségek más hozzáállást követelnek, de a film és a színház lényege ugyanaz: megpróbálni megteremteni egy történetet és érteni a kapcsolat dinamikáját és a változását.?

 

Schell Judit a darab kapcsán elmesélte, hogy tőle egyáltalán nem áll távol ez a szerepkör. Sokszor álmodozott arról, hogy nyit egy kávézót vagy vendéglőt a tengerparton, egy sorozatban pedig korábban már alakított pincérnőt, és az egész stábot szívesen kiszolgálta kávéval.

 

Csányi Sándor ugyan soha nem dolgozott szakácsként, de elárulta, hogy főzni szeret, mivel a művészetekhez hasonlóan kreatív dolognak tartja.

 

A két színész a darab kapcsán azt mondta, bár első látásra könnyed, romantikus történetnek tűnik, valójában sok témát, mélységeket is érint. A Ketten egyedül című előadást a nézők május 9-től láthatják majd a Thália színpadán.

Fotó: Csákvári Zsigmond