Ma veszi kezdetét a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, ahol vasárnapig a Kárpát-medencei filmszemle vetítései, fotókiállítás, valamint gyerek- és ismeretterjesztő programok is várják az érdeklődőket.

A hetedik alkalommal megrendezendő fesztivál idei kiemelt témája az „Érzékeny bolygó – a víz” lesz. A fesztivál hagyományos kísérőrendezvényén, a Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemlén idén kilenc kategóriában versenyeznek a világ minden tájáról érkező alkotások. A szombat délután induló mustra alkotásait négy vetítési helyszínen láthatja a közönség. Központi szerepet kap a David Attenborough világa elnevezésű blokk, amellyel a 95 éves, világhírű angol természetfilmes előtt tisztelegnek a szervezők.

A Trash Art Magyarország program hulladékból készült szobrainak témája ezúttal Magyarország nagyvadjai. Az alkotók alapanyagként különböző hulladéktípusokat és természetes, organikus anyagokat használtak fel.

A fesztiválon öt fotókiállítás lesz látható: a Varázslatos Magyarország című természetfotó-tárlat, az Ember és természet című diákkiállítás, a Tájodüsszeia 2021 és a TransNatura című tárlat, valamint Potyó Imre kiállítása. Több ismeretterjesztő, szemléletformáló programon vehetnek részt a gyerekek. A Zöldforgó élménynap része lesz az Alma együttes és Gryllus Vilmos koncertje.

A programkínálatot természet- és környezetvédelmi vásár egészíti ki, amelyen közel 60 kiállító mutatja be portékáit. A fesztivál társrendezvénye a magyar nemzeti parkok hete nyitóeseménye, ahol tíz nemzeti park mutatkozik be, elhozva a fesztiválra egy-egy tájegység látnivalóit és aktuális programjait.

Nyitókép: Daróczi Csaba: Ki vagy rúgva. Forrás: a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, Gödöllő Facebook-oldala