A pályázatok az előadóművészet minden ágában rendkívül sikeresek voltak, több mint 3000 művész kapott így segítséget. A korlátozások enyhítésével és a színházak, előadóhelyek újranyitásával a vállalt feladatok már teljesíthetőek, így országszerte hálaadó, tisztelgő gálák, kulturális programok indulnak, amelynek élére a Szarvasi Vízi Színház állt.

A teátrum a 2020-as nyári évad első hónapját a helytálló honfitársaknak szóló köszönet jegyében szervezi meg, hiszen Magyarország az elmúlt hónapokban  megpróbáltatásokkal teli történelmi kihíváson esett át, az  egészségügyi dolgozók, az orvosok, az ápolók, a mentősök, a rendvédelmi dolgozók, a rendőrök, polgárőrök, de a kultúra területén dolgozó tanárok és a művészek is hősies helytállásukról tettek tanúbizonyságot. A színház a járványügyi szabályok szigorú betartásával, lehetőséget teremtve a támogatott művészek vállalt feladatainak teljesítésére, arra törekszik nyári évadnyitó előadásaival, hogy  rávilágítson e szakmák képviselőinek kiemelkedően fontos szerepére.

Az ingyen látogatható előadások június 13-án (szombaton) kezdődnek és az orvosok előtt tisztelegnek Köszönjük, Magyarország, köszönjük orvosok! címmel. A zenés szabadtéri esten a Turay Ida Színház művészeivel találkozhat a közönség, többek között Sztárek Andreával, Détár Enikővel, Xantus Barbarával, Fehér Adriennel, Bódi Barbarával, Pásztor Mátéval, Kisfaludy Zsófiával és Bodor Szabinával.

Vasárnap a gyógyszerészek, jövő héten az ápolók és mentősök kapnak kiemelt figyelmet, de szentelnek előadást többek között a kereskedelmi dolgozóknak, a tűzoltóknak, a pedagógusoknak, a takarítóknak és vasutasoknak is.

A szabályok betartása miatt a színház csak korlátozott számú nézőt tud fogadni, melyről bővebb információ a https://www.viziszinhaz.hu/ oldalon olvasható.

Nyitókép forrása: Szarvasi Vízi Színház