A Narratíva legújabb bemutatója Gogol A köpönyeg című elbeszélése alapján készült Pass Andrea rendezésében, a bemutató szeptember 11-én, pénteken lesz a Jurányi Házban.

A jelentéktelen című előadás leírása így szól: „Ki a jelentéktelen? Hát akit a kevésbé jelentéktelenek annak tartanak. És ki a jelentékeny? Természetesen az, aki a jelentéktelenek felett áll. És ki áll a jelentékenyek felett? Akinek díszesebb a köpönyege.

A rongyos kabát alá viszont könnyedén beférkőzik a Pétervári Fagy. Akakij Akakijevics, hallod ezt? A Hosszú Karmú Szabó is megmondta, hogy a köpenyedet már nem lehet megfoltozni. Újat kell csináltatni! Majd a nyusztprém helyett vadmacskaszőr kerül a gallérodra, az olcsóbb és senki sem veszi észre. Kivéve az Alvilági Szatócsot. Meg az Érzékeny Hivatalnokot, de neki meg úgyis szívműtétje lesz. Csak a Légy ne köpjön! Benne nem lehet bízni.”

A darabot Gogol műve alapján Pass Andrea és Garai Judit koncepciójával Pass Andrea írta és rendezte, szereplői pedig Friedenthal Zoltán, Hajduk Károly, Kárpáti Pál, Pallag Márton, Lengyel Benjámin, Tóth Zsófi, Lestyán Attila és Hegymegi Máté.

Nyitókép forrása: Jurányi Ház