A szombaton nyíló új nemzetközi tárlaton, a New Mediations – Új közvetítések című kiállításon tizenkét kortárs művész és egy négytagú művészcsoport alkotásain keresztül fedezheti fel a látogató az internetes esztétika sokszínű, személyes világát, új képeket és formákat hozva létre, amelyek kilépnek az anyagok merevségéből, további teret adva a valós és a virtuális közvetítésének. A kiállításon többek között Batykó Róbert, Arno Beck, Oli Epp, Maja Djordjevic, Hanna Sophie Dunkelberg, Keresztesi Botond és Nemes Márton alkotásaival is találkozhatnak az érdeklődők. A tárlat kurátora Török Krisztián Gábor művészettörténész.

A kiállítás egy aktuális nemzetközi művészeti trend, az Y generációs művészek alkotta, földrajzi kötöttségektől független, online és kortárs művészeti közösség angol, német, szerb és hazai jelentős képviselőnek munkásságát kívánja felmutatni.

Bitcoin, metaverzum, NFT

A kiállítás mellett, a születésnap alkalmából szervezik meg a Modem tereiben 13 órától az első debreceni kriptonapot, amelynek során olyan hazai szakértőkkel ismerkedhetnek meg személyesen a résztvevők, mint Pinke Attila blokkláncszakértő, youtuber, Janó Dániel blokkláncszakértő, youtuber, Nagy Gábor blokkláncszakértő, Kovács Béla Lóránt, a Méliusz könyvtár igazgatója, az NFT Deb szervezője, Józsa Bence kriptobányász-szakértő, Topolay Gábor gazdasági újságíró vagy David Taylor token architect, a Kripteus társalapítója.

A látogatók, akik részt vesznek az ingyenes kiállításmegnyitón és a kriptonapon, díjmentesen bulizhatnak a 19 órától kezdődő technokunst zenéire is.

Nyitókép: Batykó Róbert munkái a Modemben. Forrás: Modem