Gáspár Máté veszi át az igazgatói teendőket, akit december 13-án a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag választott meg. Mandátuma 2025-ben kezdődik és 2030-ig tart majd.

Ahogy korábban bejelentette, az Örkény Színházat létrehozó és 20 éven keresztül igazgató Mácsai Pál jelenlegi mandátumának lejárta után átadja színházvezetői feladatait – írta az Örkény Színház. Mácsai felkérésére Gáspár Máté készített ügyvezetői pályázatot, amelyben művészeti vezetőként a színház színész-rendezőjét, Polgár Csabát, gazdasági vezetőként pedig a jelenleg is ezt a munkakört ellátó Bagi Andreát jelölte meg. A program az elmúlt két évtized eredményeit megőrizve megújító, 21. századi városi színház modelljének kidolgozására tesz javaslatot.

Miután a koncepciót a szakmai bizottság 6 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett támogatta, a Fővárosi Közgyűlés december 13-i ülésén egyhangúlag megválasztotta Gáspár Mátét az Örkény István Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének 2025. március 1-től 2030. február 28. napjáig terjedő határozott időtartamra. A pályázatot teljes terjedelmében közölték.

Az új igazgató – aki korábban a Krétakör Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand működtetésében vállalt vezető szerepet – Mácsai Pállal közösen készíti elő a 2024/2025-ös átmeneti évadot.

Nyitóképen Gáspár Máté.