Múzeumpedagógiai Nívódíjra vár jelöléseket a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (SZNM – MOKK).

Muzeális intézmények jelentkezését várja a MOKK a 2023. évi Múzeumpedagógiai Nívódíj elnyerésére. A díj 2003 óta a múzeumi szakma egyik legrangosabb kitüntetése, amely lehetőséget teremt az intézményeknek arra, hogy szélesebb szakmai körben is megismertessék, illetve megmérettessék igényes múzeumpedagógiai fejlesztéseiket.

Az elismerésre olyan új múzeumpedagógiai kezdeményezések nevezését várják, amelyeket a múzeumok 2022. július 1. és 2023. június 30. között valósítottak meg akár személyes részvétellel, akár az online térben. Nevezni csak új fejlesztésű, ugyanakkor más muzeális intézmények által is adaptálható kezdeményezésekkel lehet.

A nevezéseket a hazai múzeumi szervezetek képviselőiből, tagjaiból álló szakmai bizottság bírálja el, a bizottság várhatóan szeptember elején tartja ülését.

Nevezni augusztus 22-ig lehet, az elismeréseket a tervek szerint szeptember 25-én, a 21. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adják át.

A képen a Macskakő Gyermekmúzeum, amely 2017-ben Múzeumpedagógiai Nívódíjat nyert. Forrás: MOKK