fbpx

Kiemelt figyelmet kapnak a külhoni események a magyar kultúra napján

A nemzeti összetartozás évének jegyében a magyar kultúra napján, január 22-én kiemelt figyelmet kapnak a külhoni események.

A nemzeti összetartozás évének jegyében a magyar kultúra napján, január 22-én kiemelt figyelmet kapnak a külhoni események – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa szerdán az M1 műsorában.

Petneházy Attila elmondta: Szatmárnémetiben például irodalmi, színházi és képzőművészeti programok is lesznek. Az Ady Endre társaság rendezésében egy héten keresztül tíz jelentősebb produkciót mutatnak majd be Szatmárnémetiben. A programsorozat első rendezvénye Somogyi Győző Kossuth-díjas művész Magyar Királyok Arcképcsarnoka című sorozatának kiállítása lesz.

Az érdeklődők több mint 20 Kárpát-medencei várról készült festményt is megtekinthetnek a Potyók Tamás festőművész Várak és Erődtemplomok című kiállításán. A festő műveit több határon túli magyar közösséghez – Kárpátaljára, Délvidékre, Felvidékre – is eljuttatják majd.

Nyitókép: a Himnusz kézirata

A rovat további cikkei