ki__gyo__asszony_horva__th_attila__6__600x400.png
Fotó: Horváth Attila

A Kígyóasszony című tragikomikus zenés mese, melyet a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel közösen mutat be a fesztivál, augusztus 3-án lesz látható. Sőt: a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói is részt vettek az alkotófolyamatban, hiszen többek közt divattervező hallgatók álmodták meg a jelmezeket. Varga Bence rendezésében ősbemutatót láthat a szentendrei közönség. A musicalelemekkel is tűzdelt, különleges zenét Kovács Adrián írta, a főbb szerepeket Borsi-Balogh Máté, Kurely László és Józsa Bettina alakítják. Az előadás során élő zene teszi még hangulatosabbá a látványos produkciót.

 

Carlo Gozzi elbűvölő, fordulatos meséje egy halandó herceg és egy halhatatlan tündér szerelmének története. Szerelmüket próbatételek és kalandok nehezítik, melyek igencsak hasonlítanak a mindennapi emberek nehézsé­geire. A játékos történetet bátran ajánlják az alkotók gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

ki__gyo__asszony_horva__th_attila__3__600x400.png
Fotó: Horváth Attila
Tavaly indította el FRISS elnevezésű programját a Szentendrei Teátrum. Az előadás-sorozat alkalmával a színművészeti egyetemek hallgatói mutatják be színész- és rendezővizsgáikat, valamint újító szellemű, friss formációk hozzák létre előadásaikat. Az idei nyár során is több ilyen produkció várja a fesztivál közönségét.