fbpx

Kihelyezték az Álljon meg egy novellára! nyertes történeteit

Kihelyezték a reményről és kiútkereséről szóló, Álljon meg egy novellára! című pályázat húsz nyertes történetét a legforgalmasabb fővárosi busz- és villamosmegállókban, az elbeszélések idén először egy QR-kód segítségével önálló életre kelnek a virtuális térben.

A JCDecaux Álljon meg egy novellára! című novellapályázatának húsz nyertes alkotása között megtalálható a közönségdíjas szöveg is, amelyre augusztus 31-ig lehetett voksolni. A szavazók a Grecsó Krisztián, Vecsei H. Miklós és a Magyar Telekom által alkotott szakmai zsűrihez hasonlóan szintén F. Tóth Gergely Ha marad valami utánam című novelláját ítélték a legjobbnak. Az idei pályázaton sok elbeszélés szólt a szerelemről, a szülő-gyermek viszonyról és a személyes útkeresésről, de rengetegen merítettek a járványhelyzethez kapcsolódó élményeikből is.

Azok a járókelők, akik a telefonjuk segítségével beolvassák a plakátokon található QR-kódot, különböző szavakat láthatnak majd kiemelkedni a szövegből. Ha ezeket helyes sorrendben egymás mellé rendezik, akkor megfejtésként egy értelmes mondatot kapnak, ami kapcsolódik a novella tartalmához. Ha a felhasználó elfogadja a szabályzatot, akkor egyúttal egy játékban is részt vehet.

A szövegek már virtuálisan is elérhetőek a novellapályázat weboldalán, valamint podcast és YouTube-sorozat formájában is. Bővebb információk a https://novella.jcdecaux.hu weboldalon találhatók.

Nyitókép: F. Tóth Gergely díjnyertes novellája. Forrás: Diktafon a Muzsikus Rádióban Facebook-oldal

A rovat további cikkei