Nyilvánossá vált az Álljon meg egy novellára! pályázat győzteseinek névsora. A húsz legjobb mű a legforgalmasabb busz- és villamosmegállók plakátfelületein lesz olvasható országszerte. Idén először a 25 év alatti tehetségeket is díjazták.

Álljon meg egy novellára!
Álljon meg egy novellára!

Az Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázat idén a történetmesélés és olvasás közösségteremtő erejére hívta fel a figyelmet. A JCDecaux és a Libri felhívására több mint 3200 alkotás érkezett. A szerzők jelentős része olyan városi, tömegközlekedésen játszódó jeleneteket tematizált, amelyekben a szereplők megpróbálnak egymáshoz kapcsolódni, egymás valóságához közelebb kerülni.

A legjobb alkotásnak járó díjat Csák-Nagy Kriszta Aki épp arra járt című novellája érdemelte ki, a második helyen Lengyel Hajnalka Hazatérés című írása végzett, a harmadik helyezett Kiss Zsuzsanna Tűzijáték című novellája lett.

A fődíjas alkotások mellett először díjazták a 25 év alatti felfedezetteket: a Libri Fiatal Tehetség különdíját Fischer Hanna Sára kapta Rés című novellájával.

A novellapályázatra hét év alatt csaknem 22 500 alkotás érkezett. A zsűri elnöke Grecsó Krisztián volt, aki Vecsei H. Miklós színművésszel, Jamniczky Tímeával, a JCDecaux vezérigazgatójával, valamint Ludvig Orsolya Stefanie-val, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatójával választotta ki a nyerteseket.

A húsz nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna és Vecsei H. Miklós előadásában.