Kalózokról, titkos térképekről, elásott kincsekről filmek és könyvek sokasága szól, de aki nem ismeri Robert Louis Stevenson Kincses szigetét, az nem tud semmit az igazi kalózkalandokról.

Mahó Andrea és Halasi Dániel

A 18. században járunk: az egyre növekvő izgalomban és feszültségben egymást követik a váratlan és romantikus fordulatok. Kalózok, banditák, tengerészek, és a mindenki által áhított kincs. 

Matróznak jobb lenni vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni? Az egyik oldalon mesés kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált. Egyáltalán van arra lehetőség, hogy válasszon az ember? Ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenés előadás.

Veréb Tamás

A két idősíkon játszódó cselekmény nemcsak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe.

Bősz Mirkó

Robert Louis Stevenson azonos című regénye és élete nyomán a darabot Krégl János fordította, a dalszövegeket Cseh Dávid Péter írta. A díszletért és jelmezért Kovács Yvette Alida felel, a főszerepekben Veréb Tamás, Pásztor Ádám, Mahó Andrea, Benkő Nóra, Bősz Mirkó, Calderale Federico Joshua láthatóak.

Nyitókép: Kovács Yvette Alida terve

Forrás és fotók: Pesti Magyar Színház