Kinevezték a kultúráért felelős helyettes államtitkárokat: Csaba Gábort június 12-i, Vincze Mátét július 15-i, Pataki Andrást július 20-i hatállyal nevezte ki a miniszterelnök Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter javaslatára.

A három helyettes államtitkár Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár munkáját segíti.

Csaba Gábor kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkárként a kulturális diplomácia stratégiájának megalkotásáért és koordinálásáért felel, továbbá fenntartja és fejleszti a minisztérium nemzetközi kulturális kapcsolatrendszerét.

Csaba Gábor 1995 óta dolgozott diplomáciai területen a külügyminisztériumban, és többször teljesített külszolgálatot, beosztott diplomataként Washingtonban, majd nagykövetként 2007-től 2011-ig Canberrában, 2013 és 2018 között pedig Magyarország szöuli nagykövete volt. A Kulturális és Innovációs Minisztériumba az Információs Hivataltól érkezett, ahol 2019-től vezető stratégiai elemzőként dolgozott.

Vincze Máté közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárként a kulturális fejlesztési és monitoringtevékenység felügyeletéért felel. Ezenfelül hozzá tartozik a múzeumok, közgyűjtemények, könyvtári és levéltári intézmények állami igazgatása is.

Vincze Máté második külszolgálata után tért
haza Magyarországra: előbb a New York-i magyar kulturális intézetet vezette,
majd három évig Londonban szolgált, ahol intézetigazgatóként nevéhez fűződik a
Liszt Intézet Trafalgar tér melletti impozáns londoni székhelyének megvásárlása.

Pataki András művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkárként az előadó- és alkotóművészeti, illetve közösségi művelődési terület szakpolitikai irányításáért felel. Ezeken felül a kultúrafinanszírozási és koordinációs tevékenységek állami igazgatási körbe tartozó feladatai is hozzá tartoznak.

Pataki András a Kulturális és Innovációs
Minisztériumba a Soproni Petőfi Színház éléről érkezett, amelyet tíz éven
keresztül irányított igazgató-főrendezőként. Tanulmányait is művészeti
területen folytatta, 2000-ben okleveles művelődési és felnőttképzési
menedzserként, 2010-ben pedig színházi rendezőként diplomázott.