Egy héten keresztül minden nap színvonalas előadásokat láthat a közönség, melyek között fesztiváldíjas és közönség kedvenc darabok is láthatók.

 

A fesztivál a kaposvári Csiky Gergely Színház darabjával nyit, de fellép az Orlai Produkció, és a Veszprémi Petőfi Színház társulata is. A gyerekek szórakozásáról a PR-Evolution Dance Company és a Kisfaludy Színház közös táncmeséje a Lúdanyó meséi, és a a MárkusZinház az Égigérő fa című előadása gondoskodnak majd.

 

A fesztiválprogramban olyan neves színészek játszanak, mint Lázár Kati, Benedek Miklós, Lukáts Andor, Hunyadkürti György, Haumann Petra, Trokán Anna, Oberfrank Pál, Szabó Kimmel Tamás vagy Ötvös András színművészek.

kep

 

Kisfaludy Sándornak köszönhetően 184 évvel ezelőtt közadakozásból épült meg a Dunántúl első kőszínháza, ahol az ország első, csak magyar nyelven játszó társulatáva tartott előadások. Rövid idő alatt a társulathoz a kor legkitűnőbb színészei csatlakoztak nyaranta, és rang volt bekerülni a balatonfüredi színházi életbe.

 

Magas színvonalú, értékes előadások és az ország vezető művészeinek meghívásával ezt a hagyományt követi a Kisfaludy Színház nyári fesztiváljával és színházi estjeivel, melyekből az elsőt ma - július 3-án a Füredi Játékszín megnyitásának 184. évfordulóján láthatja a közönség.