A Trafó Kortárs Művészetek Háza színházi nevelési műhelye, a Gondolat Generátor elindította a Mindenkiház elnevezésű online közösségi terét, melyet a civilekből álló #mindenkitörténet csoporttal hozott létre. A látogatók maguk is hozzájárulhatnak a ház bővítéséhez: gondolataik, történeteik, fotók feltöltésével. Közben az otthon és a személyes tárgyak témakörében Living Space / Élő-tér címmel alkotópályázatot is hirdettek.

A #mindenkitörténet a Trafó Gondolat Generátor edukációs műhelyének civilekből álló színházi alkotócsoportja, melynek tagjai először 2018-ban találkoztak, hogy saját húszéves kori történeteikből létrehozzanak egy előadást a Trafó 20. születésnapjára. A csoport együtt maradt, hogy a különböző művészeti formákkal kísérletezve az együtt gondolkodás és a közös alkotás örömét megossza a szélesebb közönséggel.

A mostani pandémiás helyzetben a munka online folyik, ennek eredményeként született meg a #mindenkiház interaktív közösségi alkotófelület. A részvevők a saját otthoni tereiket álmodták bele, mindannyiunk számára ismerős helyiségeket, melyekből minden héten egy újabbat tesznek elérhetővé. Személyes élményeket hallhatunk a szobákban, amihez feladat is tartozik, így saját alkotások feltöltésével mi is hozzájárulhatunk a ház építéséhez, részévé válva így a közösségnek. A mindenkihaz.net oldalon elérhető online tér szobái és az ott található tárgyak különféle aktivitási lehetőségeket rejtenek.

Az otthoni terekre és tárgyakra fókuszál a Gondolat Generátor által kiírt Living Space / Élő-tér című alkotópályázat is. Tárgyanimációs kisfilmeket várnak a gondolatgenerator@gmail.com címre március 26-i határidővel. Kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül bárki pályázhat, egyénileg vagy csoportosan készített, max. 2 perces videóval.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli: Ágh Márton látvány-, díszlet- és jelmeztervező, Kálmán Eszter jelmez- és díszlettervező, Teszárek Csaba bábszínész dönt a beérkezett alkotásokról. A nyertes pályaművek a Trafó online előadásai előtt kerülnek bemutatásra, valamint megjelennek a Ház különböző csatornáin. Az alkotók trafós jegyekkel gazdagodnak, az első három helyezett további élményeket is nyer. Az eredményhirdetésre április 16-án kerül sor online.

Képek forrása: Trafó Kortárs Művészetek Háza