fbpx

Kisképzős diák alkotásából készült tapéta került a Bolyai Gyermekotthon falára

A művészet összekapcsol, segít megérteni egymást, közös otthonunkká teszi a világot – üzeni az a különleges tapéta, amely mostantól a hűvösvölgyi Bolyai Farkas Gyermekotthon falát díszíti, és amelynek mintáját a Kisképző diákjának alkotása adja.

A Canon Magyarország által elindított projektben egyszerre szépülhet a gyermekotthon, kapcsolódhatnak egymáshoz az intézmény lakói és a kisképzős diákok. Az együttműködés célja, hogy az intézmény közös terei az ott élő gyerekek bevonásával és művészetterápiás eszközök segítségével váljanak otthonosabbá. 

Egyedi tapéta került a Bolyai Farkas Gyermekotthon egyik közösségi terének falára a gyermekotthon és a Canon Magyarország együttműködésének köszönhetően.

A 2,5×2,5 méteres felületen Eigner Marcell Maxim, a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium) bőrszakos diákjának iparművészeti alkotásaiból, egy cipő és egy kalap részleteiből készített, különleges hangulatú montázs jelenik meg.

Átjáró a művészetbe

A tapéta a fal többi részétől elütő, ahhoz mégis szervesen kapcsolódik, a jellegéből, méretéből és üzenetéből adódóan egyfajta kapu érzetét kelti, amely a művészet és a művészet adta lehetőségek világába vezet át. A projekt ugyanis csak kezdete a három résztvevő közötti együttműködésnek, amelynek lényege, hogy a gyermekotthon művészeti és művészetterápiás eszközök segítségével váljon otthonosabbá.

A küldetés: élménymegosztás

Az ötletgazda Canon Magyarország számára fontos küldetés a minket körülvevő világ megismerése, megismertetése, az élménymegosztáson alapuló összekapcsolódás.

A tapéta átadásán a Canon Magyarország egy nyomtatóval és kreatív foglalkoztatókkal is meglepte az otthon lakóit.

Nyitókép: Eigner Marcell Maxim kisképzős diák az alkotásából készült tapéta előtt. Ftó: Képszerkesztőség/Bielik István

A rovat további cikkei