Pénteken kezdődik a tizedik Klassz a pARTon Fesztivál Tihanyban. Az ingyenes zenei programsorozat keretében a Balaton körül és Tatán 11 helyszínen csaknem húsz klasszikus zenei koncerttel várják a közönséget július végéig.

Kovács Gergely. Fotó: Hirling Bálint
Kovács Gergely. Fotó: Hirling Bálint

Pénteken Kovács Bálint furulyaművész és a Simplicissimus Ensemble L’eco d’Italia – Itália visszhangjai avagy az olasz barokk legjava és ami azon túl van című előadásával indul a nyáresti vízparti komolyzenei koncertsorozat Tihanyban, az apátsági templomban, ahol másnap Kovács Gergely zongoraművész szólóestjét láthatja a közönség.   

A fesztivál főszereplői azok a ma már ismert muzsikusok – többek között Bánfi-Nemes Réka fuvolaművész, Csőke Flóra és Dolfin Balázs gordonkaművészek, Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, valamint Kovács Bálint –, akik tizenévesként a MOL Új Európa Alapítvány Tehetségtámogató Programjának nyertesei voltak. Rajtuk kívül fellépnek még a mai fiatal zenészgeneráció tehetséges tagjai is. Több koncerten mesterek és tanítványok muzsikálnak együtt, Tatán a fesztivál idei holland vendégművészei, Peter Caelen és David Voncken adnak koncertet.

A fesztivált 2015-ben alapította Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki többször is szólóesttel lép fel az idei rendezvénysorozaton. Az esemény részletes programja itt érhető el.