fbpx

Klasszikus zene a Balaton partján – Klassz a pARTon! Fesztivál

A Cimbora Alapítvány 2023. július 13. és augusztus 1. között kilencedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! Fesztivált.

Szokatlan helyszíneken, ingyenes koncertekkel hozza testközelbe a klasszikus zenét a Klassz a pARTon! Fesztivál. Ezen a nyáron is sok fiatal tehetség léphet fel az eseményen, tíz koncerten is találkozhat a hallgatóság a jővő muzsikusaival.

A Balaton északi partján kilenc, a déli parton három település ad otthont az előadásoknak. Első alkalommal jelentkezik a fesztivál Balatonedericsen, ezen kívül a megszokott balatoni helyszíneken – Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly, Zamárdi – hallhatók a fesztivál koncertjei. Tata sem marad ki: a festői Öreg-tó melletti parkba várják a klasszikus zene iránt érdeklődőket.

Veszprém és a Bakony-Balaton régió az Európa Kulturális Fővárosa cím viselőjeként 2023-ban a figyelem középpontjába kerül, a régió értékeinek, kulturális sokszínűségének bemutatásához pedig a Klassz a pARTon! Fesztivál koncertjei is nagyban hozzájárulnak. Ezért idén nagy hangsúlyt kapnak kiváló hazai művészeink mellett az esemény külföldi partnereinek koncertjei is.

Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész 2015-ben alapította a Klassz a pARTon! Fesztivált azzal a céllal, hogy rendhagyó módon, de igényes programokkal népszerűsítse a klasszikus zenét, interaktív, játékos koncertekkel a gyerekeket is megszólítsa, és bemutatkozási lehetőséget teremtsen fiatal zenészek számára. Az elmúlt kilenc évben közel 400 ingyenes programot rendeztek a fesztivál égisze alatt 33 település 73 helyszínén, 200 szólista és 70 zenekar fellépésével.

Nyitókép: Érdi Tamás, a Klassz a pARTon! Fesztivál szervezője és egyik fellépője. Fotó: Érdi Harmos Réka

A rovat további cikkei