Istambul, Prága és Varsó után most ismét itthon ad fergeteges koncertet a Budapest Klezmer Band. Az 1990 óta működő együttes előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. A Budapest Klezmer Band a jiddis kultúrát s a kelet-európai hangszeres zsidó népzene világát emelte vissza a kortárs zenébe.

Mi több, volt bátorságuk, hogy hasonlóképpen más, sikeres klezmer zenekarokhoz, hozzátegyék e hagyományhoz mindazt a modern zenéből, ami színesíti, korszerűvé és izgalmassá teszi a mai fül számára. Fegya nem csupán dalokat írt, hanem Klezmer szvitjével, Purimjával saját műfajuk és a klasszikus zene határán is átléptek, sőt Menyasszonytáncával műfajt is teremtettek: a klezmer-musicalét.

Most ismét egy fantasztikus koncertet láthatunk tőlük itthon, megnyitva a 2016-os évet, a Kongresszusi központban, ahová az orosz kocsmadaloktól a világslágerekig sok meglepetéssel készül a zenekar. Az est sztárvendége pedig Szinetár Dóra, aki már régi ismerősként társul a bandához, énekhangjával minden alkalommal elbűvölve a nagyérdeműt.

Budapest Klezmer Band Újévi koncertjének időpontja: 2016. január 1. 20 óra

Sztárvendég: Szinetár Dóra

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ