fbpx

Klukon Edit és Ránki Dezső a Müpában

Klukon Edit és Ránki Dezső négykezes zongoraestje, az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat idei utolsó hangversenye november 24-én lesz a Müpában.

Különleges koncerttel zárul a 2021-es év, és egy izgalmas, látványos koncerttel kezdődik Az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat Müpa-bérlete a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

November 24-én Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraestjén Liszt Ferenc műveiből hallhatnak válogatást a szerző által készített négykezes átdolgozásban. A koncerten a Hősi sirató, a Tasso, az Orpheus és az Ideálok szimfonikus költeményeit hallhatják az érdeklődők.

„Liszt zenéje és személyisége mindig közel állt a szívünkhöz, művei közös zenélésünk egyik alappillérét alkotják. A Via Crucis – melyet főművei közé sorolunk – négykezes változatát 1986-ban, a Faust-szimfónia korábbi, a legutóbbi időkig csak kéziratban létező kétzongorás átdolgozását 1990-ben mi mutattuk be. Beethoven IX. szimfóniájának nagy műgonddal készített kétzongorás átiratát is rendszeresen játszottuk. Kezdettől fogva műsoron tartunk néhányat a szimfonikus költeményeiből négykezes változatban, de mostanában jutottunk arra az elhatározásra, hogy tanuljuk meg az összeset” – írta Ránki Dezső.

A 2022-es év első zongoraestjén Alice Sara Ott a Deutsche Grammophon gondozásában megjelent új albumát, az Echoes of Life-ot mutatja be. A látványvilágában is különleges koncert valójában egy kortárs multimédiás program, amely Chopin 24 prelűdje köré épül.

Nyitókép: Klukon Edit és Ránki Dezső. Forrás: MVM-koncertek

A rovat további cikkei