Április 8. és 24. között tavaszi újdonságait kódolatlanul teszi elérhetővé a Da Vinci csatorna.

Áprilisban kódolatlanul érhető el a Da Vinci csatorna a PR-Telecom és a Tarr Kft., a kábeles távközlési piac meghatározó szolgáltatóinak kínálatában, összesen közel 200 ezer háztartásban. A csatorna a tavaszi megújulás időszakában számos hasznos kapcsolódó műsort kínál, a Föld napja alkalmából pedig külön összeállítással jelentkezik.

Április 22-én, a Föld napja alkalmából a csatorna olyan műsorokat sorakoztat fel, amikből olyan tippeket és trükköket tanulhatunk, hogyan legyünk ökotudatosak és tartsuk tisztán a bolygót. Egyszerű módszereket ismerhetünk meg, hogy minél kisebb hatással legyünk a környezetre. Az apró, de folyamatos változások sokat jelenthetnek. Csak egy bolygónk van, ezért mindenki próbálja megóvni – ennek szellemében készült a délután 13:30-tól egészen hajnalig tartó speciális programblokk, mely a csatorna népszerű műsoraiból ad tematikus válogatást.

Érkezik a Zöld megoldások Grimwade módra című sorozat is, melyben megismerjük a Grimwade családot, akik hat gyermekükkel az tervezik, hogy környezetbarát és ökotudatos életmódra váltanak, de ez nem könnyű. Kihívás elé állítják tehát magukat, hogy zöldek legyenek. A sorozat a család jelenleg 275 ezer feliratkozóval rendelkező YouTube-csatornáján indított videóiból nőtte ki magát. Grimwade-ék csökkentik a víz- és műanyaghasználatot, új célra használják a régi, elhasznált ruhákat, és minden nap 10-15 percben megosztják a nézőkkel, mi minden egyebet tehetünk a bolygónk védelmében. Öt alapszabályt követve (csökkents, használd tovább, utasítsd el, javítsd meg, hasznosítsd újra) a Grimwade család áprilisban a Da Vinci TV-n is bebizonyítja, hogy a kis tetteknek is nagy hatása lehet.

A kódolatlan időszakban a Tarr Kft.
kínálatában a 66-os programhelyen, a PR-Telecom kínálatában pedig a 130-as
csatornahelyen nézhető minden előfizető számára az ismeretterjesztő csatorna.

Nyitókép: Da Vinci TV