fbpx

Komédia egy bankrablásról

Október 1-jén mutatják be a Thália Színházban a Komédia egy bankrablásról című darabot, ami 2000 estén át volt London legnépszerűbb vígjátéka. A bravúros replikaelőadás Magyarországon először lesz látható.

„A városi bankban másfél millió dollárt érő gyémántot őriznek. Két szökött rab komplikált tervet sző, hogy elrabolja. De miért éppen nekik sikerülne abban a városban, ahol köztudomásúlag mindenki bűnöző? Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki végre lopja már el.

Caprice (Sóvári-Fehér Anna) egy tisztességes bankigazgató lánya, mégis csokorban gyűjti a balek, lehúzható pasikat. Bámulatos kreativitással futtat párhuzamosan fél tucat plátói szerelmet – ám mindez csak bemelegítés a nagy gurítás előtt. Caprice ugyanis összeáll a legrégibb és a legújabb pasijával, Mitchcsel (Ember Márk), a börtönből szökött, minden hájjal megkent, nagymenő életről álmodó rosszfiúval és Sammyvel (Jámbor Nándor), a kedves, szélhámos átváltozóművésszel, hogy kifosszák apja bankját.

Sóvári-Fehér Anna (középen) Caprice szerepében

A történet fontos szereplői még Deponte bankigazgató, Caprice apja (Zayzon Zsolt), akinek a pénzintézet a mindene, Warren (Vida Péter), a készséges, mindig udvarias banki beosztott, Rose (Udvarias Anna), Sammy jóhiszemű anyukája és Cooper (Hevesi László), Mitch enyhén kretén haverja, akivel együtt szöknek meg a sittről” – olvasható a darab ajánlójában.

Henry Lewis, Jonathan Sayer és Henry Shields The Comedy About a Bank Robbery című, zenével fűszerezett produkciója egyenesen a londoni West Endről, a Mischief Productions közreműködésével érkezik a Thália Színházba.

Az előadást Kelemen József, a Thália Színház főrendezője viszi színre. 

A szerepekben Jámbor Nándor, Ember Márk, Sóvári-Fehér Anna, Zayzon Zsolt, Vida Péter, Udvarias Anna, Hevesi László, Tamási Zoltán, Domokos László és Ikotics Milán lesz látható.

Nyitókép: Ember Márk Mitch szerepében a Komédia egy bankrablásról című krimivígjáték próbáján a Thália Színházban.

Fotók: MTI/Szigetváry Zsolt

A rovat további cikkei