A Művészetek Palotája ad otthont december 29-én Szakcsi Lakatos Béla és Kathy Horváth Lajos óévbúcsúztató koncertjének. A sokrétű zenei stílust képviselő formáció muzsikáját tovább színesíti a 35 fős EURoma Gipsy Fesztivál Zenekar közreműködő játéka. Tintér Gabriella énekel, az est sztárvendégei pedig Babos Gyula és Balázs Fecó lesznek. Jamie Winchester, a hazai könnyűzene meghatározó személyisége meglepetés produkcióval készül a december 30-ai előadásán, amely során Jónás Vera, Pásztor Anna és Szirtes Edina Mókus lesz segítségére. A Művészetek Palotája az új évet Haydn A teremtés című oratóriumával indítja. Fischer Ádám együttesével, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekarral, a Purcell Kórussal és olyan nemzetközi hírű szólistákkal lép együtt színpadra, mint Annette Dasch.

A fellépésen a jazztrombitás édesapa is megmutatkozik a közönség előtt. December 30-án a jazz kedvelői élvezhetik a magyar avantgárd jazz kiemelkedő alakjának, Grencsó István szaxofonista művésznek és formációinak: a Rezervátum Orchestra és a GreMi Dózer Kettős előadását. Ugyanezen a napon lép fel az A 38 színpadán az Élet elvitelre című nagylemezével Szabó Balázs Bandája és a reggae, ska, valamint az akusztikus és népies elemeket kombináló Hungariddim. Szilveszter délutánján a Budapest Bár egyedülálló klezmer műsorával és új állandó tagjával, a Magna Cum Laudéból ismert Mező Misivel tart bemelegítő koncertet. Az este folyamán pedig a Random Trip improvizációs koncertsorozat biztosítja majd a fergeteges hangulatot. A kétrészes előadás alkalmával többek között fellép Kama, Fehér Balázs, Harcsa Veronika, Delov Gábor, a Parov Stelar Band, Barabás Lőrinc és Ligeti Gyuri.

A Fonó Budai Zeneházban Palya Bea a Nő című különleges produkcióját, Szeder-Szabó Krisztina akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű francia sanzonokkal és jazz folk elemekkel színesített dalait és a Dresch Quartet előadását december 29-én hallhatja a közönség. Jazz előszilvesztert tartanak december 30-án a Fonóban a Road Six Sax, az East Gipsy Band, a Ninagram, a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékeinek koncertje és a Barabás Lőrinc Trió közreműködésével. A Fonó Folk Szilveszteren a házigazda zenekar, a népszerű vonós népzenét játszó Téka mellett a Csángálló moldvai-gyimesi zenéjére mulathat a közönség.

A Zeneakadémián Tiszta barokk címmel ad koncertet december 29-én a Spányi Miklós művészeti vezetésével működő historikus együttes, a Concerto Armonico Budapest. Az előadáson Handel, C. P. E. Bach, Vivaldi és J. S. Bach művei hangzanak el. Szalóki Ági népzenész december 30-ai műsora alkalmával az erdélyi mezőségben végzett gyűjtőútját idézi fel Abdulwahab Nadia, Valach Gábor táncosok előadásával kiegészülve. A Zeneakadémia az idén harmincéves Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor közös koncertjével búcsúztatja az óévet. Azt est sztárvendégeként Karácsony János is fellép.