fbpx

Koncertekkel, díjátadóval, tudományos előadással veszi kezdetét a Cziffra Fesztivál 2023-ban

Párizs aranykorát és az 1950-es évek pesti kávéházi hangulatát is megidézi a 2023-as Cziffra György Fesztivál, amelynek eseményeire zenei és irodalmi meglepetésekkel, izgalmas beszélgetéssel, örömzenéléssel és díjkiosztóval készülnek a szervezők.

Párizs aranykorát idézi meg a Cziffra György Fesztivál nyitókoncertje február 26-án a Zeneakadémia Nagytermében. A Budafoki Dohnányi Zenekar lép színpadra Hollerung Gábor vezényletével, valamint két kiváló zongoraművész, az olasz Sandro De Palma és a fesztiválalapító Balázs János közreműködésével. A hangversenyen a zene mellett szórakoztató irodalmi élmény is várja a közönséget, hiszen Saint-Saëns Az állatok farsangja című művének tételei között Lackfi János olvassa fel ez alkalomra írott verseit.

Az esemény első felében hetedik alkalommal adják át a Cziffra-fesztivál díjait több kategóriában. Márciusban a Magyar Zene Házában dr. Freund Tamás Széchenyi- és Bolyai-díjas agykutató és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész közös előadásával folytatódik a fesztivál programja, áprilisban pedig a közkedvelt bárestre kerül sor a Hot Jazz Banddel, valamint Sárközy Lajossal és zenekarával. A Cziffra-fesztivál 2023 első felében minden hónapra kínál valami izgalmasat. A programsorozat kiemelt szponzora az MVM.

A Cziffra-fesztivál ezt követően számos programmal várja a közönséget több helyszínen, amelyről további részleteket tesznek közzé a szervezők a cziffrafesztival.hu oldalon.

Nyitókép: Hot Jazz Band

A rovat további cikkei