nsz_bagossy1-3

A gyergyószentmiklósi csapat bulijára már elővételben jelentős számú jegy fogyott, és a közönség lelkesen fogadta a zenekart. A saját dalaik mellett többek között egy 30Y feldolgozást is játszó csapat azonban erősen megosztotta a 25 tagú szakmai zsűrit: a legalacsonyabb pontszámot (2 pontot) az Index újságírójától, Varga Attila ?Sixx?-től kapták, aki a tőle megszokott nyersességgel írt Bagossyékról, és mindössze a dobos igyekezetét találta pozitívumnak. Mint megjegyezte: nem elég változatos, nincs dinamikája. ?Kispál pótlék gimnazista kislányoknak.?

 

Bagossyéknak azonban nincs okuk aggodalomra, hiszen több zsűritag is 9 ponttal jutalmazta őket: többek között Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, és Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatási Igazgatóságának Igazgatóhelyettese is bizalmat szavazott nekik. ?Lendületes, a közönséggel ügyesen kommunikáló zenekar ? ? írta Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal vezetője.   

 

?Nagyon jól szólnak, zenélnek a srácok! Tökéletesen kitalált és kivitelezett hangszerelés, amivel színpadra viszik ezeket a dalokat. Jó szövegek, nagyon jó ének? ? kommentálta Papp Szabi, a Supernem frontembere.

 

A Bagossy Brothers Company 6,44 pontot kapott a zsűritől, amely a közönségszavazatokkal kiegészülve határozza majd meg a csapat helyzetét a NAGY-SZÍN-PAD! 2016-os rangsorában.

 

nsz-bohemian-3

Az erős kezdést még nagyobb pörgés követte: az április 24-ei esti elődöntőre fergeteges fesztiválhangulatot varázsolt a Bohemian Betyars. Bár a csapat frontembere több hetes szigorú ágyban fekvés után, súlyos gerincproblémával állt színpadra, a zenekar teljesítményén ez egyáltalán nem volt érezhető. Ezúttal úgy tűnik, Dr. Zacher Gábor toxikológus volt az, akit nem sikerült lenyűgözniük: ?Biztos van, akinek tetszik, sajnos nekem ez nem jött be, erős 2 pont!?

Vele ellentétben Janklovics Péter előadóművész a maximálisan adható 10 ponttal jutalmazta a srácokat: ?Szó szerint kirúgták a ház oldalát, 110 százalékon kezdték a bulit (kíváncsi is voltam, meddig tart ki a lendület ? végig), és 120 százalékon fejezték be. Ezzel az intenzitással, stenkkel érdemes szerintem színpadra állni! Ha menedzser lennék (de milyen jó, hogy nem vagyok), bármilyen világsztár elé, akármekkora stadionba ki merném engedni ezeket az srácokat!!!?

?Az Akváriumot abszolút felrobbantották és erre bármelyik fesztiválon is képesek ? mondjuk szerintem műfajilag nem igazán nagyszínpadra valók. Nem minőségi okokból, hanem mert náluk elengedhetetlen az a közönség-zenekar kapcsolat, amely egy kisebb színpadon sokkal jobban működik? ? szólt Lobenwein Norbert a NAGY-SZÍN-PAD! egyik alapítója, főszervezője, valamint a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound egyik főszervezőjének értékelése.

 

Hogy melyik három produkció kapta a legmagasabb pontszámot és jut tovább a döntőbe, május 9-én reggel derül ki a Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában.

A KÖVETKEZŐ ELŐDŐNTŐK IDŐPONTJAI:

április 25. Esti Kornél

április 26. Freddie (telt ház!)

április 27. Fran Palermo

április 28. Mongooz and the Magnet

április 29. MARGE

április 30. Passed

május 1. Run Over Dogs

május 2. Superstereo

május 3. Szabó Benedek és a Galaxisok

május 4. Zaporozsec

 

DÖNTŐ: május 15.

 

További információ:

www.nagyszinpad.com