fbpx

Koncertsorozat indul a Szigliget Várudvarban

Július 15-én a Follow the flow fellépésével indul koncertsorozat az idén megújult Szigliget Várudvarban. Másnap a Tankcsapda Liliput Hollywood lemezbemutató turnéja érkezik, vasárnap pedig Farkas Róbert vezetésével, Behumi Dórival, Németh Jucival, Frenkkel és Lovasi Andrással a Budapest Bár lép a várudvar színpadára.

Az idén megújult Szigliget Várudvar júniusban nyitotta meg kapuit, az ételudvar részén a Nudli, a Digó, a Nem rossz by Rácz Jenő és a Costes étterem kitelepüléseivel, szabadtéri színházi előadásokkal, a héten pedig koncertsorozattal bővíti kulturális felhozatalát.  

A koncertsorozat július 15-én csütörtökön, a Follow the flow fellépésével indul. A jelenlegi legfelkapottabb hazai zenekar 2018-ban nyerte el végleges formáját, amikor Szakács Gergő is csatlakozott Fura Csé és BLR párosához, a srácok csillaga azóta is töretlenül ível felfelé. Idén három új dallal is jelentkeztek, a Matek, a Régi mese után a Világom című dalban fogalmazták meg ars poeticájukat – többek között ezek is felcsendülnek majd Szigligeten. 

Pénteken a Tankcsapda  Liliput Hollywood Turnéja érkezik, az azonos címmel, még 2019-ben megjelent album lemezbemutató koncertsorozatával. A koronavírus-járvány hosszú ideig nem tette lehetővé, hogy az új lemezük dalait élőben is eljátszhassák, ezt most végre alaposan bepótolják.

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei produkciója – Farkas Róbert zenekara és a magyar rockzene kultikus alakjai filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres slágereket dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében. 

A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920–30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait. A Szigliget Várudvar színpadán július 18-án Behumi Dórival, Németh Jucival, Frenkkel és Lovasi Andrással lépnek fel a színpadon.

A Szigliget Várudvar koncertsorozata augusztusban a Vad Fruttikkal, a Kárpátiával, a Bëlgával és a Wellhellóval folytatódik. 

A rovat további cikkei