Carlos Santana a világ egyik legismertebb és legelismertebb gitárosa, munkássága több mint 50 évet ölel fel, zenekarát sokan a latin rock megteremtőjeként tartják számon. Tavaly sajnos elmaradt Santana várva várt budapesti koncertje, de a hangulatról nem kell lemondania a rajongóknak, a Pólus moziban november 19-én, pénteken megrendezett tribute koncerten és az azt követő vetítésen felelevenítik 50 év legsikeresebb dalait Woodstocktól napjainkig.

Az est első részében koncertet ad a Milagro Santana Tribute Band, Közép-Európa egyetlen Santana tribute zenekara, amely tíz éve van jelen a hazai zenei életben. Nem csupán Santana-dalokat játszanak, hanem a valódi Santana-koncerthangulatot idézik meg a színpadon.

A koncert után levetítik a Santana IV Live at the House of Blues című koncertfilmet, amely most látható egyetlen alkalommal a mozivásznon.

A 2016-os Las Vegas-i koncert különlegessége, hogy erre az alkalomra Santana olyan régi zenészbarátaival állt színpadra, akikkel évtizedekkel korábban, a hatvanas–hetvenes években zenéltek utoljára együtt. Többek között Gregg Rolie-val a Hammond orgonán, Michael Shrieve-vel a dobok és Michael Carabellóval a kongák mögött, akik mind ott voltak 1969-ben Woodstockban is Santana oldalán, és Neal Schon gitárossal, aki 1971-ben csatlakozott a zenekarhoz. Rajtuk kívül Santana jelenlegi zenekarának veterán zenészei is csatlakoztak a formációhoz: Benny Rietveld basszusgitáron, Karl Perazzo ütősökön és David K. Mathews billentyűkön, a vendég vokalista Ronald Isley volt.

A kirobbanó energiájú koncertfilmben olyan klasszikus latin rockslágerek csendülnek fel, mint a Jingo, a Soul Sacrifice, a Samba Pa Ti, a Black Magic Woman, az Evil Ways, az Oye Como Va, az Everybody’s Everything.

A Pólus Rock Klub idei programsorozatában további legendás zenekarok előtt tisztelgő eseményekkel várják a zenerajongókat: november 26-án Rolling Stones-est lesz a Stoned tribute zenekarral és a Some Girls – Live in Texas 1978 koncertfilmmel. December 3-án Jim Morrisonra emlékeznek a The Doors-esten, a Doors Emlékzenekar közreműködésével és Oliver Stone 1991-es Doors-filmjének vetítésével, végül december 17-én Led Zeppelin-estet tartanak, ahol koncertet ad a Lead Zeppelin tribute zenekar, és részleteket vetítenek A dal ugyanaz marad című 1976-os kultfilmből.

A sorozat az NKA támogatásával valósul meg.